Heritage Hotel Pašike
+385 21 885 185 / info@hotelpasike.com

Advent u Trogiru uz “MJESEC BAKALARA” hotela Pašike

Prosinac je mjesec adventa, blagdana, darivanja i drugih zanimljivih zimskih radosti, kako za djecu, tako i odrasle, od svetog Nikole i svete Lucije, do badnjaka, Božića i Nove godine. U to vrijeme imamo samo dvije mogućnosti: ostati kod kuće ili otputovati i blagdane provesti na nekom novom mjestu te upoznati druge ljude i kulture. Trogir je sa svojom zanimljivom povijesnom pričom pravi izbor za blagdane. Bilo da Vam društvo pravi partner, drage osobe iz obitelji ili poslovni suradnici, s Trogirom jednostavno ne možete pogriješiti.


Hotel Pašike prekrasan je u vrijeme adventa. Okićen i ukrašen, sa stilskim namještajem u blagdanskom ruhu, odiše toplom, domaćinskom atmosferom, dok Vas iz kuhinje restorana pozivaju mirisi djetinjstva, ugode i nostalgije. Već tradicionalno, tijekom prosinca organiziramo gastroadventsku manifestaciju “Mjesec bakalara”. Naši iskusni chefovi tada bakalar pripremaju “na sto načina”, od starih receptura naših baka do kombinacija s raznoraznim drugim namirnicama u inovativnim jelima moderne gastronomije. Nudimo Vam tada juhu od bakalara, bakalar na brudet, bakalar bjanko, bakalar s njokima, princeze od bakalara, paštetu od bakalara, rižot od bakalara, zelenu manistru s bakalarom, fažol s bakalararom, zapečeni bakalar s krumpirom, bakalar sa slanutkom… Uz to, naravno, neko od autohtonih bijelih ili crnih vina, a za desert tradicionalne trogirske rafiole ili tortu od blitve, spravljenu po samo našoj, obiteljskoj recepturi. Za Božić i Novu godinu pripremamo Vam posebna iznenađenja.

I Trogir odiše blagdanskom atmosferom u adventsko vrijeme na svakom koraku. Grad je prigodno okićen i svojim građanima i gostima nudi bogat program s mnoštvom raznih događanja i manifestacija. Na glavnom gradskom trgu postavljene su kućice s ugostiteljskom ponudom i popratnim zabavnim programom koji kreće od jutarnjih sati i prilagođen je djeci i mladima. Večernji sati rezervirani su za odrasle kojima se nude razni glazbeni sadržaji i koncerti poznatih imena hrvatske urbane glazbene scene. Sviraju i DJ-evi, organiziraju se tombole i humanitarne akcije. Glavni gradski trg u vrijeme adventa živi od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, a vrhunac te prosinačke fešte je doček Nove godine na otvorenom.
Muzej grada Trogira svoj “postav” također prilagodi blagdanima pa u prosincu tradicionalno organizira jedinstvenu manifestaciju “Božićni sajam rukotvorina”, inače idealnih božićnih poklona, s ručno oslikanim nakitom, privjescima za ključeve, magnetima, sapunima, kremama, kupkama, okvirima za slike, lampama, kapama, šalovima, ukrasima za bor i dom, figuricama za jaslice, hvatačima snova…

Osjetite dašak trogirskog adventa i uhvatite svoj san!