Heritage Hotel Pašike
+385 21 885 185 / info@hotelpasike.com

Na Sajmu vjenčanja  catering  a’la  Pašike u  duhu tradicionalnog  i moderno

 

Predstavljati se na Sajmu vjenčanja u Spaladium Areni u Splitu i nije neka novost za naš hotel i restoran Pašike, http://hotelpasike.com/ . Svake se  godine rado odazivamo  jer nam to predstavlja zadovoljstvo i svojevrstan izazov.  Jedan od razloga je i taj  što  imamo priliku sresti  naše kolege i novitete koje oni sa sobom donose. Veliko nam zadovoljstvo predstavlja iz godine u godinu susretati i nove mlade ljude pred vjenčanje, razgovarati s njima i pomoći im da za tu prigodu odaberu  najbolji catering.

S obzirom na veliko kulinarsko iskustvo, dekoraciju hrane i stola, usluga cateringa naša je specijalnost. To znači  da u svakom trenutku i van našeg restorana,  na različitim lokacijama,  prema želji  gosta  možemo ponuditi pomno biranu hranu i pića. Možemo ih servirati  i dekorirati  prema najmodernijim  kulinarskim trendovima. Svaki gost može uživati, ne samo u gurmanskom, nego i vizualnom doživljaju.

 

Fingerfood u tradicijskom ruhu

Osnovna značajka catering-a  su fingerfood zalogajčići  i za njih  ne treba nikakav  pribor. Jedu se prstima  i imaju  maksimalno tri zagriza. Mi te zalogajčiće pripremamo  od domaćih namirnica koje se u našoj tradicionalnoj, dalmatinskoj  kuhinji  koriste i u svakodnevnom životu.

Specijaliteti našeg restorana temelje se na tradicionalnoj kuhinji,  crni rižot, bakalar bjanko, kanapei s pršutom, jadranske kozice umotane u domaću pancetu…Sve su to naša već dobro poznata jela,  a mi ih uz onaj tradicionalni način pripremamo i u modernom  štihu, u obliku fingerfood-a. To znači da tradicionalnu hranu  prilagođavamo  modernom dobu.

Trogirska pašticada usavršavala se stoljećima i po pitanju okusa na njoj se više nema što raditi. Kada bi mijenjali okuse  to  više ne bi bila pašticada. Možemo je modernizirati, prilagoditi  današnjem vremenu  po načinu serviranja i prezentaciji, a tu danas, tko je imalo kreativan ima  pregršt mogućnosti.

 

Čari dalmatinske  kulinarske baštine i na Sajmu vjenčanja

Nama je to u našoj kuhinji  izazov, ne samo što se tiče gastro doživljaja i dekoracije  već i zbog očuvanja naše tradicijske i kulinarske baštine.   Izazov nam je tradicionalnoj hrani udahnuti novi život i očuvati  je od zaborava . Radi se o našim trogirskim receptima. Uz bakalar na bjanko, pašticadu tu su još  i tradicionalni trogirski škartoceti i janjetina na bokune. Ova jela poznaju sve  starije domaćice, ali zbog dugotrajnog procesa kuhanja  u modernim domaćinstvima sve više izlaze iz upotrebe. Svaka domaćica ima svoju tajnu pripreme , pa tako i mi u našem restoranu Pašike. U  tome i jest čar pripremanja. Trudimo se njegovati naša stara, dalmatinska jela. Koristimo  autohtone namirnice, a sve kako bi  našim gostima što bolje predočili Dalmaciju. Dalmaciju koja ne obiluje samo suncem, morem i predivnim krajolikom, već i bogatstvom stvaralaštva njenih ljudi.

 

 

Upravo je Sajam vjenčanja bio  lijepo mjesto da predstavimo naš hotel, restoran, našu kuhinju i tradicionalna jela koja iz nje proizlaze. Željeli smo pokazati  našim mladim posjetiteljima  kako spoj tradicionalne baštine i modernih trendova  u kulinarstvu može izazvati još veći svadbeni doživljaj. Tako kreiran, ali i prihvaćen   može imati neprocjenjivu doživljajnu vrijednost.

Naš catering je naš catering!  Po okusu i mirisu  u sebi nosi sve čari tradicijske kulinarske baštine, naše more, sunce  i cijelu Dalmaciju! Drugačiji je od ostalih po načinu pripreme jer uostalom svatko ima svoje specifičnosti.

U sljedećem blogu pričat ću vam kako hranu pripremaju drugi, veliki “meštri” od “kužine”.

Do tada vas od srca pozdravljam,

vaša Mare i njezina ekipa iz Pašika!