Heritage Hotel Pašike
+385 21 885 185 / info@hotelpasike.com

Turizam

Što je zapravo turizam? Da li je to kao što definicija kaže Ili pak nešto veće? Što nam sve turizam pruža, a što oduzima? Zbog čega putujemo, zbog čega uživamo u njemu?

Odgovor na sva pitanja leži u istim tim putovanjima. Odgovor na sva pitanja je taj doživljaj. Netko tko nije putova nemože znati što je to kada vidite nešto o ćemu cijeli svijet priča, a vi s ponosom možete reći vidio sam to, bio sam tu. Problem se javlja kada stvari uzimamo zdravo za gotovo. Naš lijepi Trogir je čisti problem. Sve te lijepe umjetnine cijeli taj ne istraženi svijet sa strane nas Trogirana. Glupo je reći da pojedini turisti znaju više o Trogiru nego mi. To prema meni je najveći problem. Svi ti hoteli, predivni restorani, predivna kultura i duga povijest. Zato mi Pašikari svojim trudom, makar mali dio te povijesti pokušavamo prenjeti na vas. Svako naše jelo, svaka naša fešta, svaka naša soba,…

Najvažnija osobina čovjeka je njegov odnos prema njegovoj kulturi. Taj odnos nadilazi svaku cijenu. Jer tradicija je neprocjeniva.